Επιστημονική Υπεύθυνη του κέντρου

Καραμπά Αργυρώ

Θεραπεύτρια λόγου & Ομιλίας

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στα Βόρεια Προάστια.

Είμαι πτυχιούχος του Α.Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων του τμήματος Λογοθεραπείας  ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με την πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Ειδική Αγωγή των Εκπαιδεύσιμων παιδιών με Νοητική Στέρηση» και αριστούχος απόφοιτος με υποτροφία του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας- Παιδοκομίας στην Αθήνα.

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «ΦΩΝΟΛΟΓΙΚΌ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ» που εκδόθηκε το 2014. Είμαι διαχειρίστρια του ιστολογίου «Γράφω Φωνήματα».  Επίσης, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Γνωρίζω την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το σύστημα Braille. Έχω εκπαιδευτεί στη χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας PECS και στις μεθόδους TEACCH και ABA.

Έχω λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή διαταραχές συντονισμού και προσανατολισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεργάζομαι με αναπτυξιολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των σύνθετων γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δυσκολιών.

 Εργάζομαι με πάθος και πολλή αγάπη για τα παιδιά, γιατί πιστεύει τη φράση του Αριστοτέλη: «Πάντα γαρ φύσει έχει τι θείον.»

© 2010 - 2013 γραφωνηματα.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση του περιεχομένου του site, καθώς και η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε μέσο.