Συμβουλές για γονείς

Το σύνδρομο δεξιού ημισφαιρίου

Το σύνδρομο δεξιού ημισφαιρίου

  • παραμέληση του αριστερού οπτικού πεδίου
  • δυσκολία αναγνώρισης προσώπων (πρόσωπο αγνωσία)
  • δυσκολία με τις συντακτικές δραστηριότητες
  • παρορμητισμός, αφηρημάδα και φτωχή προσοχή στις δραστηριότητες
  • υπερβολική προσοχή σε άσχετες πληροφορίες
  • άρνηση των προβλημάτων (νόσο αγνωσία)

 

Καραμπά Αργυρώ

Συγγραφέας - Υπεύθυνη του Κέντρου

Τί να κάνω για να κοιμάται το παιδί μου νωρίς; 

child sleeps2 660

 

Εγκαταστήστε από νωρίς σταθερές διαδικασίες ύπνου: Πλύσιμο δοντιών, πιτζάμα, καληνύχτα στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή καληνύχτα στον αρκούδο ή στο αγαπημένο  του παιχνίδι, τραγουδάκι ή παραμύθι, ή προσευχή ή φιλάκι.

Δημιουργήστε συνθήκες ηρεμίας στο σπίτι πριν από την ώρα του ύπνου. Δεν περιμένετε βέβαια να κοιμηθεί “οικειοθελώς” όταν ακούγονται από το σαλόνι γέλια και φωνές και τηλεοπτικά γλέντια!

Κάνετε σαφές από την αρχή ότι ο καθένας κοιμάται στο κρεβάτι του και στο δωμάτιό του. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (είναι λίγο ανήσυχο, άρρωστο, είδε ένα τρομακτικό όνειρο, φοβάται τους κεραυνούς) μπορείτε να του κάνετε παρέα στο δωμάτιό του, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις (Κυριακάτικα πρωινά όπου κάνει τούμπες με τον μπαμπά ή χουχουλιάζει στην αγκαλιά της μαμάς) χαίρεστε να σας κάνει παρέα στο δικό σας κρεβάτι.

 Καραμπά Αργυρώ

Συγγραφέας - Υπεύθυνη του Κέντρου

© 2010 - 2013 γραφωνηματα.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση του περιεχομένου του site, καθώς και η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε μέσο.