Το κέντρο μας

Το ιστολόγιο Γραφωνήματα

ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 με διαχειρίστριες την Καραμπά Αργυρώ και την Γκουγκούμη Μαρία. Ενώ το Πρότυπο Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Γραφωνήματα ιδρύθηκε τον Μάιο  του 2017 με Επιστημονική Υπεύθυνη την Καραμπά Αργυρώ.

 .

 Έχουμε σαν αντικείμενο τα εξής:

– Την εφαρμογή προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής σε βρέφη, παιδιά και εφήβους ηλικίας 1-18 ετών με διαφόρων μορφών δυσκολίες στην ανάπτυξη / εξέλιξη

– Την εκπαίδευση και εξειδίκευση θεραπευτών σε σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης διαφόρων δυσκολιών

– Την εκπαίδευση γονέων για ζητήματα που τους απασχολούν με την επίδοση και τις συμπεριφορές των παιδιών τους

– Την εκπαίδευση της κοινότητας (Σχολεία, Φορείς κλπ) για θέματα ειδικής αγωγής και για την φύση των δυσκολιών των παιδιών

– Την έκδοση επιστημονικών βιβλίων και ενημερωτικών εντύπων με στόχο την εκπαίδευση θεραπευτών, γονέων και φορέων της κοινότητας.

Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε, να διαγνώσουμε και να παρέμβουμε -εάν χρειαστεί- στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους (έγκαιρη διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση).

Τα θεραπευτικά προγράμματα εφαρμόζονται από απόλυτα εξειδικευμένους επιστήμονες. Χάρη στην συνεχή παρακολούθηση και εξειδίκευση στα νέα δεδομένα, έχουμε την δυνατότητα  να χρησιμοποιούμε  τις πιο αξιόπιστες δοκιμασίες (tests) Αξιολόγησης και τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και Ειδικής Παρέμβασης.

Ταυτόχρονα, με τον σύγχρονο εξοπλισμό και την ευρύτητα του χώρου που συνεχώς αναβαθμίζουμε και αναπροσαρμόζουμε, φροντίζουμε ώστε το θεραπευτικό περιβάλλον να είναι το πλέον κατάλληλο για την αποτελεσματικότητα του έργου που επιτελούμε.

© 2010 - 2013 γραφωνηματα.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση του περιεχομένου του site, καθώς και η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε μέσο.