Η ΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

 

Nutritional Issues and SPD

 

  • Επιθυμία μικρής ποικιλίας τροφών.
  • Άρνηση κατανάλωσης τροφής.
  • Υψηλά επίπεδα επιλεκτικότητας.
  • Επιλεκτικότητα σχετιζόμενη με την υφή, το χρώμα, το σχήμα και τη θερμοκρασία των τροφών.
  • Η κατανάλωση επηρεάζεται από την σύνθεση των τροφών στο πιάτο.
  • Προτίμηση σε συγκεκριμένες μάρκες τροφίμων ή συσκευασιών.
Καραμπά Αργυρώ

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Πρότυπου Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής "Γράφω Φωνήματα" - Συγγραφέας.

© 2010 - 2013 γραφωνηματα.gr. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση του περιεχομένου του site, καθώς και η αναπαραγωγή του με οποιοδήποτε μέσο.